Dag van de Scheiding

Kim Hermsen, Dé van Haaften

24-08-2018

Dag van de Scheiding

Het is geen nieuws dat ongeveer 1/3 van de huwelijken tegenwoordig strandt. Op vrijdag 14 september 2018 is het dan ook de Dag van de Scheiding. OMVR advocaten + notariaat organiseert op de Dag van de Scheiding een extra (gratis) inloopspreekuur voor iedereen die informatie over echtscheiding wenst.

Bij een echtscheiding komt er veel op u af. Er moeten over een tal van onderwerpen afspraken gemaakt worden: de verdeling van de goederen of de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden en over mogelijke partneralimentatie. Als u kinderen heeft zal er een ouderschapsplan opgesteld moeten worden. Daarin maak je afspraken over onder meer de zorgverdeling, de hoofdverblijfplaats van de kinderen en kinderalimentatie.

Het is mogelijk dat u deze afspraken grotendeels in onderling overleg maakt en dat uw advocaat een begeleidende rol speelt. De rol van uw advocaat blijft dan vaak beperkt tot het opstellen van een convenant en de indiening van het echtscheidingsverzoek. Soms zijn de verhoudingen daarvoor echter te verstoord. Uw advocaat zal dan voor u verwoorden wat u wenst en bekijken of het mogelijk is om via bemiddeling tot afspraken te komen.

Tal van onderwerpen waar u wellicht zich op wilt oriënteren en van onze specialisten graag informatie over wenst.

Wanneer?       

Vrijdag 14 september 2018 tussen 10:00 en 12:00 uur

Waar?             

OMVR advocaten + notariaat, Deventerweg 9 Harderwijk

Met wie?          

Dé van Haaften (devanhaaften@omvr.nl) of Kim Hermsen (kimhermsen@omvr.nl)

Aanmeldingen graag uiterlijk donderdag 13 september a.s. door te e-mailen aan Dé of Kim. Uw aanmelding wordt uiteraard volstrekt vertrouwelijk behandeld. Let op: er is een beperkt aantal gespreksplaatsen, dus indien u wacht met aanmelden kan het zijn dat er geen plaats meer is.

Mocht voornoemde datum en tijd u niet schikken en wilt u zich wel vrijblijvend oriënteren op een juridische kwestie waar u mee zit, kunt u zich ook hier aanmelden voor ons reguliere inloopspreekuur (iedere eerste dinsdag van de maand tussen 17:00 en 19:00 uur).

Meer blogs

V.I. : de Verdwenen Invrijheidstelling?

Als het aan Van der Staaij van de SGP ligt wordt de voorwaardelijke invrijheidstelling namelijk helemaal afgeschaft. Het voorstel lag tot vorige...

Lees meer

Wanneer beleggen wij de Krutu?

Op zaterdag 20 januari 2018 brachten Alrik de Haas en prof. Theo de Roos namens Stichting Restorative Justice Nederland een bezoek aan het dorp...

Lees meer

Wet beperking oplegging taakstraffen: 6 jaar later

Eergisteren stond er op AD.nl een artikel met de navolgende titel: “Ministerie broedt op aanpak van ‘softe’ rechter.” Dit...

Lees meer