STMA Tandem Team

STMA Tandem Team

Sponsoring STMA Tandem Team

OMVR advocaten + notariaat is naast hoofdsponsor van de vereniging STMA Cycling Team, ook een belangrijke partner voor het STMA Tandem Team. 

Bekijk STMA Cycling Team

Facebookfeed STMA Tandem Team

Biografie STMA Tandem Team

In 2014 zijn Vincent ter Schure en Timo Fransen gestart als tandem team bij STMA Cycling Team. Begin dat jaar stapte Vincent voor de eerste keer achterop bij Timo op de tandem. Dit bleek vanaf het begin al een succes te zijn en ze vonden elkaar snel in een ambitie om ergens voor te gaan. Ambitie om goud te halen op de Paralympische Spelen.

Timo als piloot, Vincent als stoker

Vincent zit als stoker achterop omdat hij beperkt is in zijn zicht. Vincent heeft RP aan zijn ogen. RP is een progressieve aandoening aan het netvlies dat zorgt voor een beperkt gezichtsveld. Het gezichtsveld zal zich steeds meer centreren (een kokervisie). Deze aandoening is al sinds Vincent zijn pubertijd aanwezig maar sinds 2 jaar zijn de consequenties groter. Aan de andere kant ontstaan er ook nieuwe kansen. Kansen op de tandem! Eenmaal op de fiets was er niet veel voor nodig om het wielerbloed flink door de aderen te laten stromen.

Vincent is in zijn jeugd ook actief geweest als fietser, tot aan de categorie elite-belofte renner. In 2007 hing hij zijn fiets in de wilgen. Om vervolgens in 2014 er een dubbele (tandem) voor terug te krijgen. Zijn carrière als fietser en topsporter is dus toch nog niet voorbij. Nu op een tandem wat inhoudt dat je een heel nauwe samenwerking hebt met iemand wat anders is dan het reguliere wielrennen. Ook het zichtbaar zijn vanuit je beperking en zelfs daarmee naar voren treden als manier om je sportief maar ook als mens te manifesteren is een heel ander proces. Een proces wat emotioneel ook wat anders vraagt.

Kracht is nodig om vanuit je beperking volledig zichtbaar te zijn, durven te zijn. Timo is een ervaren tandem-piloot en heeft al een mooie erelijst bij elkaar gefietst. Timo is zelf ook jaren actief geweest als elite-belofte renner. Ook hij kent de klappen van de zweep in de wielrennerij goed. Nu rijdt hij solo in een andere categorie om ook daar zijn optreden op de tandem te ondersteunen. Samen starten zij een traject om goud te behalen.

In RIO 2016 willen ze goud veroveren op de tijdrit op de weg en op de 4 km achtervolging op de baan. Een intensief traject waar de mannen nu al hard voor het werk zijn. In 2014 wonnen ze na een flitsende start al zilver op de tijdrit op het WK in Greenville Amerika.

Neem contact met ons op

STMA sponsoring 

OMVR advocaten + notariaat sponsort naast het STMA Tandemteam ook het STMA Cyclingteam. 

Bekijk STMA Cyclingteam

Website doorMotivo2018 © Alle rechten voorbehouden